onsdag 29. juli 2009

En skjønn award

Jeg har vært så heldig å få en skjønn utmerkelse fra LeKaQuilt - tusen, tusen takk! Den varmer!



Jeg er ganske ny i denne bloggverdenen, og har ikke vært innom så mange forskjellige blogger. Det er kjekt å kunne få inspirasjon ved å se på alt det spennende som blir laget rundt forbi, og det er gøy å legge ut samt få kommentarer på mine egne syprosjekter, store som små. Eh... Det er jo egentlig helst små prosjeker jeg holder på med, men noen kan ta laaang tid, allikevel ;-)

I tillegg blir jo bloggen min en form for arkiv eller dokumentasjon på det jeg har sydd.

Ja, hvem skal jeg så gi denne awarden videre til?

Tenker jeg vil gi den til en inspirerende veninne som lager mange fine quilter som hun deler med oss på sin blogg. En gang for mange, mange år siden, fikk jeg et sett med julegytekluter fra henne som jeg gir awarden til. I den perioden quiltet hun en del, før hun tok noen års pause. Jeg husker godt at jeg ble fasinert av det hun laget, men tenkte at det var for avansert for meg....

Årene gikk, og en vakker dag meldte jeg meg på et quiltekurs - og ja, jeg fikk det til, og det VAR gøy. Dermed ble det MIN tur til å friste henne som jeg ønsker å dele denne awarden med. Jeg lyktes, bare se her:

http://quiltemaallika.blogspot.com/

søndag 26. juli 2009

Samarbeid mellom mor og sønn



Jonas, min 15 år gamle sønn, ville gjerne sy en egen hettegenser. Da vi kom hjem etter innkjøpene, måtte vi igang med å tilpasse mønsteret slik at det ble helt som Jonas ønsket. Jeg hadde kjøpt et mønster til en middelalderkutte (...), og da måtte det en del justeringer til!

Både Jonas og jeg har kost oss under arbeidet - Jonas har klippet ut, tatt mål og satt knappenåler i, mens vi har delt på syingen. Veldig kjekt, og resultatet ble helt som tenåringen selv ville ha det!

Her et bilde av hetten:

tirsdag 21. juli 2009

Nice people, nice things

I fjor oppdaget jeg en spennende quiltebutikk på Løkkensvei (Hjørring, Danmark), nemlig Postgaarden Patchwork og Kalligrafi (http://kalligrafi.dk/). Jeg måtte selvfølgelig innom der i år igjen, uten et spesielt mål med besøket...

Mens mann, barn, svigermor og den lille hvalpen ruslet og tuslet i tunet, hadde jeg kun øyne for spennende stoffer og mønstre. Tiden gikk. Og gikk.

Jeg har lenge tenkt på å begynne å stiche, og kikket litt ekstra på sticherymotiver. Da kom jeg over et større sticheryprosjekt som så sååååå spennende ut at jeg bare måtte ha det! Fra aldri å ha stichet, skal jeg nå stiche på nesten hver blokk på såvel forside som bakside til noe som skal bli til et større teppe...

Her er et bilde av pakken som jeg kjøpte:



Inni boksen er det 52 ulike sticherymotiver og ditto vers. Mange riktig søte motiver og vers! Man kan selvfølgelit bruke motiv og vers akkurat som man vil og til hva som helst, men siden jeg kunne tenke meg et slumreteppe, er det nok arbeid for meg i laaang tid fremover!

Mønsteret er lagt opp slik at man kan quilte underveis, noe som også er nytt for meg. Her er ett av motivene og ett av versene:





Tenk hvor spennende det blir med et slumreteppe med mange søte motiver på forsiden og fine vers på baksiden!

Mønsteret er laget av en australsk dame, Helen, og her er hennes hjemmeside:

www.hugsnkisses.net

Nå gjenstår bare en bytur slik at jeg får kjøpt inn noe broderitråd :-)

fredag 17. juli 2009

Award

Jeg kom hjem fra ferie i dag og oppdaget en utmerkelse til meg. Tusen takk til Flittige hender!



Utmerkelsen skal få oss til å bli bedre kjent på tvers av blogger. Den sendes tilbake til avsenderen og så videre til 11 andre bloggere.
Da sender jeg awarden tilbake til Flittige hender, og så videre til:

http://www.quiltemaallika.blogspot.com
http://www.sivquilt.blogg.no
http://www.ingunnskreativeloft.blogspot.com
http://www.josefinesquilts.blogspot.com
http://www.karillat.blogspot.com
http://www.lekaquilt.blogspot.com
http://www.sjokoquilt.blogspot.com
http://www.monashobby.blogspot.com
http://www.steinkjerringa.blogspot.com
http://www.lindashus.blogspot.com
http://www.bareberitsin.blogspot.com

Hm... Her er det noe jeg ikke har lært enda. Jeg har prøvd og prøvd på å få frem hver bloggers bloggnavn som en snarvei.... men klarte kun å få frem hele adressen.
Da er det bare å bla seg igjennom de ulike linkene for å se hva som skjuler seg i de flotte bloggene!

torsdag 2. juli 2009

Veske til min veninne



Min gode veninne fra Kristiansand skal ha denne vesken. Jeg skulle egentlig ha reist innom henne denne uken, men siden bilen havarerte, blir vesken sendt i posten. Den må jo brukes nå når det er sommer og nydelig vær!

God sommer til dere, nå reiser jeg på ferie!