lørdag 18. september 2010

Trenger hjelp!

Da jeg var hos Desireè i Sande i vår, tok jeg dette bildet:Jeg syns at teppet var så flott at jeg (impulsivt...) kjøpte de vevde og trykte japanske stoffene som skal til for å lage et tilsvarende teppe selv. Kan noen hjelpe meg med tips til hvordan sy disse blokkene? Tenker da på hvordan få til trekantene. Hvis du trykker på bildet av blokken under, tror jeg bildet blir større, og du vil lettere kunne se detaljer. Jeg vet ikke om det er lurt å bruke hurtigtrekanter - eller hva tror du?I mellomtiden får jeg stikke opp igjen på syrommet mitt for å prøve ut litt ved hjelp av restestoffer. Kanskje jeg finner ut av det selv?

12 kommentarer:

 1. Hm... Dette tar tid å finne ut av! Men takker for et par e-poster jeg har fått med tips. Med utgangspunkt i tipsene, jobber jeg nå med prøvelapper.
  Det som er det største problemet er at stoffstrimlene mine er på 10cm høyder, og når jeg har klippet ut til bakgrunnsstoff (=80 cm) skal jeg bruke nye 10cm til en stjerne et annet sted, og da har jeg bare rundt 18-19cm igjen til spissene, og det blir ikke nok til 8 spisser!
  Nå har jeg prøvd ulike metoder og finregnet og finregnet på målene... Men ender nok opp med at jeg må la en del av stjernene bestå av to ulike stoffer - og det er egentlig akkurat som Desireè har gjort i sitt teppe.

  SvarSlett
 2. Det er godt du prøver det ut før jeg skal gå i gang med min stoffrull....Stå på, Linda!! Gleder meg til å se det ferdig!!!!

  Stor klem

  SvarSlett
 3. Uansett hvilken metode du kommer til å bruke, blir dette et vanvittig flott teppe! Lykke til :o)
  Lappehilsen,
  Laila

  SvarSlett
 4. Sender du meg e-postadressen din? Har noe jeg tenkte å sende deg ;o)
  Laila

  SvarSlett
 5. Hej Linda.
  Om du ikke har fundet en god måde endnu, så send mig din mail adresse og jeg skal sende dig en vejledning til, hvordan du super nemt kan sy disse stjerner.
  Hilsen Maria

  SvarSlett
 6. Har "lånt" billedet af tæppet til min tutorial. Håber det er ok?
  Hilsen Maria

  SvarSlett
 7. Men det krydderunderlaget du har i ett tidligere innlegg er vel samme blokken? Hvordan sydde du den da?
  Hilsen Kirsten

  SvarSlett
 8. Det å sy spisser har jeg prøvd før, ja. Har brukt såkalte hurtigtrekanter hvor det går en del stoff vekk. Siden jeg i utgangspunktet har litt knapt med stoff - ideelt sett skulle jeg hatt 120cm`s bredder - ønsket jeg innspill på andre måter å gjøre spissene på for å spare stoff ;-)
  Men jeg har innfunnet meg med å måtte bruke to ulike stoffer på en del av stjernene, nå skal jeg bare finlese ulike tips jeg har fått + kikke på en turtorial som er lagt ut av Maria
  Men, takk for innlegget! Og god helg til deg og alle dere andre!

  SvarSlett
 9. Det blor et flott teppe,lykke til.
  Kan sikkert bli fint med blandet stoff i blokkene.Ha en fin dag!:))

  SvarSlett
 10. Sikke en masse flotte tilbakemeldinger. Det er et super flott teppe - og jeg gleder meg til å se resultatet !!! Er du igang??

  SvarSlett
 11. Nja.... plutselig dukket en schnibbles opp i stedet for... Det ble utgangspunktet for denne helgen hvor jeg og en venninne reiste til Haugesund til en annen, felles venninne for å sy. Da fant jeg frem røde og hvite stoffer(jul) i stedet for de brune. Resultatet kommer på bloggen når jeg er ferdig.
  Og selvfølgelig skal jeg bruke de brune og grønnlige stoffene (alle japanske, noen vevde og noen trykte) til det stjerneteppet jeg har planlagt, men se det, det aner jeg ikke når jeg begynner på (lengre)...

  SvarSlett
 12. Fikk du satt igang med dette teppet? Er så spent på å få se ;o)
  Flott den siste veska du har sydd da! Kjempestilig!
  Ønsker deg en fortsatt flott uke,
  Laila

  SvarSlett